Wilma de Lepper

WilmaWilma de Lepper, geboren op 17 april 1961 in het Brabantse Veldhoven, is altijd graag met haar handen bezig geweest. Textielbewerking en schilderen waren lang haar hobby. In 2005 is ze gestart met keramische vormgeving bij de Volksuniversiteit De Muzenval in Eersel. Helen Kolijn heeft haar, tot op heden, geleerd en ge├»nspireerd haar idee├źn om te zetten in keramiek. Helen is in september 2013 gestopt met lesgeven waarna Wilma in Caroline Peeters haar nieuwe leermeester heeft gevonden.

Haar man Ad en zoon Marijn hebben haar gestimuleerd zelf een keramiekoven aan te schaffen. Daardoor heeft ze sinds 2011 de mogelijkheid om haar werk zelf tot het gewenste eindresultaat af te werken. Inmiddels zijn de in bisquit gebakken en uit fijne klei gekneed en gevormde fragiele vrouwfiguren herkenbaar werk van haar geworden. Inkleuring met glazuren en oxydes geven na een tweede bakproces tevens de herkenbare uitstraling.

Het basismateriaal van het keramiek van Wilma is fijne en grove klei, steeds met de hand gevormd.

Omdat Wilma haar passie wil delen en alle middelen tot haar beschikking heeft, is ze in het voorjaar van 2012 begonnen met het geven van workshops zodat ook anderen een enorm leuke en uitdagende hobby kunnen starten.

Ten behoeve van het zeer bijzondere Raku glazuurproces heeft Wilma enige tijd geleden zelfs een Raku oven aangeschaft. Dit proces wordt inmiddels ten volle benut in haar werk en workshops.