Landdag Altweerterheide - 7 september 2014

landdag AltweerterheideZondag 7 september verkoopt Wilma haar nieuwste werk op de Landdag en is inschrijven voor een leuke workshop mogelijk.

De Landdag is een evenement dat jaarlijks op de 1e zondag in september vele duizenden bezoekers trekt. Op de Landdag herleven de oude tijden.
De initiatiefnemer van dit evenement is † Harrie Gubbels. Hij organiseerde samen met een aantal dorpsgenoten een dag waarop bezoekers konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren. Vanaf het eerste jaar is er volop belangstelling van zowel kijkers als deelnemers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een cultureel historisch festival.

Naast de jaarlijks vaste thema's hebben we ieder jaar wisselende thema's. De vaste thema's zijn: oude tractoren, oude landbouwmachines (meestal in werking te zien), oldtimer vrachtwagens en oude ambachten. De wisselende thema's variëren van: diverse onderdelen met betrekking tot paarden, modeshow van oude kledij, honden behendigheid, schapendrijven, valkenier, ouderwetse manier van brandblussen, enz. enz.
Aan de rand van het evenemententerrein is een horeca gedeelte opgesteld waar men onder het genot van een drankje en een hapje kan genieten van muziek. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht,waar ze gratis kunnen ezelrijden, spellen spelen, schminken en nog veel meer.